Vrijwilligers

Openstaande vacatures vind je hier terug

Zorg overstijgt het strikt noodzakelijke zoals wassen, eten, werken, slapen. Onze bewoners en cliënten hebben recht op meer, hebben recht op een boeiend en gevuld leven. Onze vrijwilligers bieden een helpende hand en geven zo mee kleur aan het leven van onze cliënten.

 

Op dit moment zijn er al een 40-tal vrijwilligers actief, die zich met hart en ziel inzetten.

 

Elke vorm van hulp is welkom. Wij zoeken een taak die past bij jouw interesse, kennis of vaardigheden. Enkele voorbeelden van vrijwilligerswerk:

- persoonlijk contact: voorlezen, naar de film gaan, een terrasje doen, een wandeling maken, een gezelschapsspel spelen, winkelen, … of gewoon een leuke babbel.

- klusjes: hulp in de tuin, verven, rolstoel onderhouden, bussen wassen, …

- bijspringen bij steunacties: tenten opbouwen, tafels en stoelen klaarzetten, flyers  en affiches maken, bediening aan de toog, …

 

Wij bieden onze vrijwilligers

- een fijne taak die aansluit bij jouw interesse

- jaarlijks een gezellige activiteit samen met alle vrijwilligers

- een sluitende verzekering (klik hier voor inzage in onze verzekeringspolis vrijwilligers)

- professionele begeleiding

- leerrijke vorming

 

Vrijwilligerswerk geeft zin aan je leven en geeft je zin in het leven !

 

Getuigenissen

Hilde Kenens: maakt op vraag van de bewoners regelmatig een uitstap (etentje, film, voorstelling, wandeling), slaat een babbeltje, speelt een spelletje, …

“Als je iemand anders gelukkig ziet, word je zelf ook gelukkiger. Vrijwillig iets doen voor een ander kost weinig moeite en je krijgt er zoveel vriendschap voor terug. Je betekent iets voor de mensen, het zorgt voor een goed gevoel bij hen en bij jezelf.“

 

Ivan Quarem (Vanke): was jarenlang trainer van de G-voetbalploeg

“Als vrijwilliger voeg je iets toe aan het leven van de cliënten, het biedt net dat tikkeltje extra. Bovendien is het een win-win situatie, aangezien je er enorm veel liefde en vriendschap voor terugkrijgt.”

 

Liliane Vanhamel: gaat mee paardrijden in de manège

“Vrijwilligerswerk is voor mij helpen waar en wanneer dat nodig is. Het is zo fijn om de cliënten te zien genieten van het paardrijden: dat geeft voldoening en meerwaarde aan je eigen leven.”


 

Marleen Nijs: is vrijwilligster in De Brug

"Ik geef andere mensen een goed gevoel en ik krijg er zelf ook een goed gevoel van. Ik ben heel blij dat ik een lach op hun gezicht kan toveren. Als zij ervan genieten, geniet ik ook. Ik word er helemaal zen van en krijg er veel voldoening en energie van! "

 

Contactpersonen

Lisa Battello en Gert Vranken

Coördinatie vrijwilligerswerk

Lisa : 012 39 04 60

Gert : 011 28 61 10

vrijwilligerswerk@intesa.be