wonen bij ons

De Brug +2

De Brug +2 wil een thuis zijn voor volwassenen met een mentale beperking. Begeleiding staat in voor het creëren van geborgenheid, structuur en voorspelbaarheid. Op die manier krijgen de bewoners een houvast in het leven, waardoor ze zich zowel persoonlijk als in interactie met anderen goed kunnen voelen..

 

Doelgroep

 

- Volwassen mannen en vrouwen met een licht tot ernstig mentale beperking..

- Eventuele bijkomende beperking: fysiek, ASS, lichte gedragsproblemen, ...

- De maximumcapaciteit bedraagt 7 bewoners.

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan. Bewoners kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van activiteiten binnen onze verschillende dagcentra. Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van ontspannende activiteiten zowel binnen- als buitenshuis, zoals het spelen van een gezelschapsspel, het kijken van een film, een bezoek aan de plaatselijke horeca of een activiteit in de buurt..

 

Werking

 

De Brug biedt een standvastige structuur, een kader waarbinnen alle bewoners zich ten volle thuis voelen en we een antwoord bieden op elke individuele hulpvraag. De bewoners krijgen verbale en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven: eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan,… . De begeleiders springen bij waar nodig, zonder hierbij de zelfredzaamheid uit het oog te verliezen. De fysieke begeleiding varieert van gedeeltelijke begeleiding tot volledige overname. Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien, …) in goede banen te leiden, is er verbale en fysieke begeleiding voorzien. We geloven er namelijk in dat de juiste aanwijzing een taak aanzienlijk kan verlichten, zonder deze effectief over te nemen. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten. In geval van medische klachten biedt (para-)medische ondersteuning soelaas. Overdag zijn de begeleiders constant in de buurt, zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Dankzij het oproepsysteem en het wakende oog van de camera kan er kort op de bal gespeeld worden. Ook ’s nachts is er permanentie ter plekke om in te grijpen in dringende gevallen..

 

Infrastructuur

 

De Brug +2 bevindt zich in het centrum van Borgloon, zodat een bezoekje aan de plaatselijke horeca of boodschappen doen in de naburige winkels mogelijk zijn in de vrije tijd. Elke bewoner heeft een individuele kamer met voldoende privacy waar men zich even kan terugtrekken. De kamers grenzen aan de gemeenschappelijke leefruimten, waardoor er voldoende nabijheid door begeleiding is. In die gemeenschappelijke ruimten kunnen de bewoners in groep van een maaltijd genieten of samen ontspannen..

 

Film De Brug

 

Contactgegevens

 

Wooncentrum De Brug 2

Nieuwland 14b en 14c

3840 Borgloon

tel: 012 20 21 31 

Clustermanager: An Vanstraelen

Stafmedewerker: Lisa Battello

De Brug +1

De Brug +1 wil een thuis zijn voor volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking die stilaan een dagje ouder worden. Geborgenheid en huiselijkheid zijn troef. De bewoners kunnen steeds beroep doen op begeleiding ter ondersteuning voor verschillende levensdomeinen..

 

Doelgroep

 

- Volwassen mannen en vrouwen met een licht tot matige mentale beperking.

- Eventuele bijkomende beperking: fysiek, ASS, …

- De maximumcapaciteit bedraagt 7 bewoners.

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan. Bewoners kiezen zelf of ze overdag naar één van de dagcentra gaan of thuis blijven in Brug +1. Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van ontspannende activiteiten zowel binnen- als buitenshuis, zoals het spelen van een gezelschapsspel, het kijken van een film, een bezoek aan de plaatselijke horeca of een activiteit in de buurt.

 

Werking

 

De bewoners krijgen verbale en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven; eten, drinken, ontspanning, omkleden, naar het toilet gaan,… De begeleiders springen bij waar nodig. De fysieke begeleiding varieert van gedeeltelijk tot volledige begeleiding en is volledig op maat van de individuele behoeftes van de bewoners. Om de lichte huishoudelijk taken (tafel dekken, afwassen, was plooien,…) in goede banen te leiden, is er verbale en fysieke begeleiding voorzien. De juiste aanwijzing kan een taak aanzienlijk verlichten. Elke dag is er administratieve, maatschappelijk en sociale ondersteuning voor bijna alle activiteiten. In geval van medische problemen is er (para-) medische ondersteuning. Begeleiding is constant in de buurt zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Ook ’s nachts is er permanentie ter plekke..

 

Infrastructuur

 

De bewoners beschikken over een individuele kamer waar ze zich in alle rust kunnen terugtrekken. Wie nood heeft aan gezelschap kan altijd terecht in de gemeenschappelijke leefruimte om bijvoorbeeld gezellig samen te eten. De Brug + 1 is voorzien van een lift en andere moderne technologieën zodat ook mensen die moeilijk te been zijn zich vlot kunnen bewegen. Daarnaast is de Brug gelokaliseerd in het centrum van Borgloon.

 

Film De Brug

 

Contactgegevens

 

Wooncentrum De Brug 1

Nieuwland 14b en 14c

3840 Borgloon

tel: 012 20 21 31 

Clustermanager: An Vanstraelen

Stafmedewerker: Lisa Battello

Wooncentrum ‘t Poorthuis

’t Poorthuis is een wooncentrum waar de balans tussen persoonlijke ontwikkeling en begeleiding nauwgezet gerespecteerd wordt. 8 volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking wonen hier samen, pal in het centrum van Borgloon. Zelfstandig als het kan, met professionele hulp als het moet. Onze begeleiders zijn coaches die de bewoners niet alleen op het juiste pad zetten, maar hen ook begeleiden in de loop van hun levensreis.

 

Doelgroep

 

- Volwassenen met een lichte tot matige mentale beperking

- De maximumcapaciteit bedraagt 8 personen, die samen één leefgroep vormen

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan in één van onze dagcentra. Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van spannende en ontspannende activiteiten. Een greep uit ons aanbod: een café, restaurant of bioscoop bezoeken, een culturele voorstelling meepikken of een plons wagen in het zwembad. Ook deelnemen aan activiteiten in de buurt of boodschappen doen in de plaatselijke handelszaken behoort tot de mogelijkheden.

 

Begeleiding

 

Zelfstandig als het kan, met professionele hulp als het moet, dat is ons motto. Wij scheppen een kader waarbinnen de cliënt zich kan ontplooien, geheel naar eigen mogelijkheden. De begeleiders van ’t Poorthuis fungeren als coach: zij geven de juiste richting aan en sturen verbaal bij waar nodig.

Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, was plooien,...) in goede banen te leiden, is er verbale begeleiding voorzien. De juiste aanwijzing kan een taak aanzienlijk verlichten. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten. 

Overdag zijn de begeleiders constant in de buurt, zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Ook 's nachts is er permanentie ter plekke om in te grijpen wanneer nodig. 

 

Infrastructuur

 

De bewoners beschikken over een individuele kamer of studio, al dan niet met douche, waar ze zich in alle rust kunnen terugtrekken. Wie nood heeft aan gezelschap kan altijd terecht in de gemeenschappelijke leefruimte, bijvoorbeeld om gezellig samen te eten.

 

Film 't Poorthuis

 

Contactgegevens

 

Wooncentrum ’t Poorthuis

Tongersestraat 26

3840 Borgloon

Tel: 012 21 47 14

Clustermanager: Joeri Adams

Stafmedewerker: Kristien Capiot

 

Wooncentrum Herkvallei Tereiken

Wooncentrum Herkvallei Tereiken is de ideale uitvalsbasis voor bewoners die naast hun mentale beperking bijkomende zorg nodig hebben. In deze woning creëren we een rustig en aangenaam leefklimaat door duidelijke afspraken en professionele begeleiding.  Op deze manier slagen de 9 bewoners erin harmonieus samen te leven en een hechte leefgroep te vormen.

  

Doelgroep

 

- Volwassenen met een ernstige mentale beperking en lichte gedragsproblemen

- De maximumcapaciteit bedraagt 9 personen, die samen één leefgroep vormen

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan in één van onze dagcentra. Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van ontspannende activiteiten. Door de bewoners constant en consequent te begeleiden helpen we hen hun plaats te vinden binnen de maatschappij.

 

Begeleiding

 

De bewoners krijgen verbale en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven: eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan,… . De begeleiders springen bij waar nodig. De begeleiders hebben een dubbele opdracht: enerzijds brengen zij structuur in het leven van de bewoners, anderzijds staan zij garant voor intensief toezicht.

 

Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien, …) in goede banen te leiden, is er verbale en fysieke begeleiding voorzien. De juiste aanwijzing kan een taak aanzienlijk verlichten. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten. In geval van medische klachten biedt (para-)medische ondersteuning soelaas.

 

Overdag zijn de begeleiders constant in de buurt, zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Dankzij het oproepsysteem en het wakende oog van een camera kan er kort op de bal gespeeld worden. Ook ’s nachts is er permanentie ter plekke, om in te grijpen in dringende gevallen. De permanentie gaat verder dan louter toezicht: meermaals per nacht is er intensieve ondersteuning, om gedrag bij te sturen of verzorging in te lassen.  

 

Infrastructuur

 

De cliënten verblijven in een individuele kamer, met maximaal respect voor hun privacy. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen de bewoners in groep van een maaltijd genieten of samen ontspannen.

 

De infrastructuur is volledig toegankelijk en aangepast aan de noden van de inwoners. De speciaal ingerichte time-out ruimte biedt de mogelijkheid om even op adem te komen, om vervolgens in alle sereniteit terug deel uit te maken van de leefgroep.

 

Film Tereiken

 

Contactgegevens

 

Wooncentrum Herkvallei Tereiken

Sint-Truidersteenweg 317

3840 Borgloon

Tel: 012 24 21 80 

Clustermanager: Vital Maesen

Stafmedewerker: Ellen Donnay

Wooncentrum Herkvallei Caesbeek

Wooncentrum Herkvallei Caesbeek biedt inwoners geborgenheid, structuur en voorspelbaarheid. Deze volwassenen met een mentale beperking en bijkomende gedragsmoeilijkheden krijgen op deze manier een houvast in het leven. Het dagelijks uitvoeren van huishoudelijke taakjes schept routine in deze woning.

 

 

 

Doelgroep

 

- Volwassenen met een licht tot matige mentale beperking en ernstige gedragsproblemen

- Eventueel bijkomende beperking, afhankelijk van de draagkracht van de groep: fysiek, autisme, …

- De maximumcapaciteit bedraagt 8 personen

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de bewoners van Caesbeek  niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan. Wie het aankan werkt in de dagwerking, de anderen blijven rustig thuis. Door een constante en consequente begeleiding, helpen we de cliënten hun plaats te vinden binnen de maatschappij.

 

Begeleiding

 

De bewoners krijgen verbale en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven: eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan,… . De begeleiders springen bij waar nodig. De fysieke begeleiding varieert van gedeeltelijke tot volledige begeleiding, waarbij bepaalde huishoudelijke taken integraal overgenomen worden.

 

Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien, …) in goede banen te leiden, is er verbale en fysieke begeleiding voorzien. De juiste aanwijzing kan een taak aanzienlijk verlichten. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten. In geval van medische klachten biedt (para-)medische ondersteuning soelaas.

 

Overdag zijn de begeleiders constant in de buurt, zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Dankzij het oproepsysteem en het wakende oog van de camera kan er kort op de bal gespeeld worden. Ook ’s nachts is er permanentie ter plekke om in te grijpen in  dringende gevallen. De permanentie gaat verder dan louter toezicht: meermaals per nacht is er intensieve ondersteuning, om gedrag bij te sturen of verzorging in te lassen.  

 

Infrastructuur

 

De cliënten verblijven in een individuele kamer, met maximaal respect voor hun privacy. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen de bewoners in groep van een maaltijd genieten of samen ontspannen.

 

De infrastructuur is volledig toegankelijk en aangepast aan de noden van de inwoners. De speciaal ingerichte time-out ruimte biedt de mogelijkheid om even op adem te komen, om vervolgens in alle sereniteit terug deel uit te maken van de leefgroep.

 

Film Caesbeek 

 

Contactgegevens

 

Wooncentrum Herkvallei Caesbeek

Sint-Truidersteenweg 317

3840 Borgloon

Tel.: 012 24 21 80 

Clustermanager: Vital Maesen

Stafmedewerker: Ellen Donnay

Wooncentrum De Bron

De Bron is een woonhuis in Borgloon centrum waar 6 volwassenen met een mentale beperking een thuis vinden. Door structuur te brengen in het leven en aandacht te schenken aan iedere bewoner scheppen de begeleiders een ontspannen woonklimaat. Vele handen maken licht werk: de huishoudelijke taken worden verdeeld onder de bewoners, zodat iedereen op zijn manier een steentje kan bijdragen.

 

Doelgroep

 

- Volwassenen met een licht tot ernstige mentale beperking

- Eventueel bijkomende beperking: psychiatrische problemen, gedrag, …

- De maximumcapaciteit bedraagt 6 personen

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan in één van onze dagcentra. Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van spannende en ontspannende activiteiten. Maatschappelijke integratie onder begeleiding van professionals, dat is onze doelstelling.

 

Begeleiding

 

De bewoners krijgen verbale en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven: eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan,… . De begeleiders springen bij waar nodig. Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien, …) in goede banen te leiden is er verbale en fysieke begeleiding voorzien. De juiste aanwijzing kan een taak aanzienlijk verlichten. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten. Ook op (para-)medisch vlak kunnen de cliënten terugvallen op de juiste ondersteuning. ’s Nachts is er permanent iemand ter plekke die toezicht houdt en meermaals per nacht ondersteuning biedt.

 

Infrastructuur

 

De cliënten beschikken over een individuele kamer, zodat maximale privacy gegarandeerd is. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen de bewoners in groep van een maaltijd genieten of samen ontspannen.

 

Contactgegevens

Wooncentrum De Bron

Tongersesteenweg 78

3840 Borgloon

Tel: 012 21 79 81 

Clustermanager: Sigrid Moreaux

Adjunct-clustermanager: An Vanstraelen

Wooncentrum De Bron

De Bron is een woonhuis in Borgloon centrum, waar 6 volwassenen met een mentale beperking een thuis vinden. Door structuur te brengen in het leven en aandacht te schenken aan iedere bewoner scheppen de begeleiders een ontspannen woonklimaat.   

Vele handen maken licht werk: de huishoudelijke taken worden verdeeld onder de bewoners, zodat iedereen op zijn manier een handje kan helpen.

 

Doelgroep
-Volwassen mannen en vrouwen

-Met een licht tot ernstige verstandelijke beperking

-Eventueel bijkomende beperking: psychiatrische problemen, gedrag, …

-De maximumcapaciteit bedraagt 6 personen

 

Activiteiten
Gezien de aard van de handicap zijn de cliënten in dit ‘tehuis voor niet-werkenden’ (TNW) niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan. 5 dagen op 7 genieten onze cliënten van spannende en ontspannende activiteiten. Maatschappelijke integratie onder begeleiding van professionals, dat is onze doelstelling.

 

Begeleiding
De bewoners krijgen verbale ondersteuning tijdens het dagelijkse leven (ADL: Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). Eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan,… de begeleiders springen bij waar nodig.

 

Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien, …) in goede banen te leiden is er verbale en fysieke begeleiding voorzien. De juiste aanwijzing kan een taak aanzienlijk verlichten. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten. Ook op (para-)medisch vlak kunnen de cliënten terugvallen op de juiste ondersteuning.

 

Overdag zijn de begeleiders constant in de buurt, zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Via een oproepsysteem en webcam kan het gedrag van de bewoners voortdurend gemonitord worden. Ook ’s nachts is er permanent iemand ter plekke aanwezig, die toezicht houdt en meermaals per nacht ondersteuning biedt.

 

Infrastructuur
De cliënten beschikken over individuele kamer, zodat maximale privacy gegarandeerd is. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen de bewoners in groep van een maaltijd genieten of samen ontspannen.

 

De kamers zijn te huur, de inwoners betrekken het pand als huurder.

 

Contactgegevens
Wooncentrum De Bron

Tongersesteenweg 78

3840 Borgloon

Tel: 012 21 79 81 

Clustermanager: Serge Halleux

De Bron en Terlocht

Zo zelfstandig mogelijk leven, dat is de leuze in De Bron en Terlocht. Deze vorm van ‘beschermd wonen’ laat de bewoners toe zelf hun levenspad uit te stippelen, mits beperkte dagdagelijkse hulp van zorgzame begeleiders. Elke inwoner heeft ruime inspraak op alle vlakken.

 

 

 

 

Doelgroep

 

Volwassenen met een mentale, fysieke, visuele of auditieve beperking, al dan niet aangeboren.

 

Activiteiten

 

De bewoners bepalen zelf hoe zij hun dag invullen, met activiteiten binnen of buiten de muren van het huis. Het opzet is alleszins een zo goed mogelijke integratie in de maatschappij.

 

Begeleiding

 

De mate van begeleiding varieert naargelang de zorgvraag van de bewoner. Dagelijks komt een begeleider langs om te ondersteunen. De ondersteuning kan betrekking hebben op: huisvesting/wonen, huishouden, administratie/leren omgaan met geld, gezondheid en hygiëne, dagbesteding, vrijetijdsbesteding,... . Door verbaal bij te sturen vergemakkelijken wij het leven van onze cliënten.

 

Zelfstandig als het kan, met professionele hulp als het moet, dat is ons motto. Wij scheppen een kader waarbinnen de cliënt zich kan ontplooien, geheel naar eigen mogelijkheden.

 

Op de scharniermomenten van de dag (’s ochtends en ’s avonds) staan begeleiders paraat indien nodig. Telefonisch hulp vragen is altijd mogelijk: binnen het kwartier zijn wij ter plaatse. De nachtdienst is altijd standby (binnen de 60 minuten aanwezig) en biedt sporadisch ondersteuning.

 

Infrastructuur

 

De bewoners hebben de keuze uit een individuele kamer of studio, waar ze zich in alle rust kunnen terugtrekken. Wie nood heeft aan gezelschap kan altijd terecht in de gemeenschappelijke leefruimte, bijvoorbeeld om gezellig samen te eten.

 

Contactgegevens

 

De Bron

Tongersesteenweg 78

3840 Borgloon

 

Terlocht

Tongersesteenweg 64b en 64c

3840 Borgloon

 

Tel: 012 39 04 60

Clustermanager: Joeri Adams

Stafmedewerker: Kristien Capiot

Pagina's

Abonneren op RSS - wonen bij ons