Dagcentrum Art-ID

Art-ID is een dagcentrum voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Naast het collectieve programma is er veel ruimte voor individuele inbreng: cliënten stellen een eigen programma samen op basis van de interesses en verwachtingen. Deelnemers maken wenskaarten, koken, winkelen, doen aan houtbewerking, werken aan de computer of gaan iets drinken. Aangezien Art-ID zijn locatie deelt met dagcentrum Elkon, kan, indien gewenst, aangesloten worden bij de activiteiten van het dagcentrum Elkon.

 

Doelgroep

 

- Volwassen mannen en vrouwen

- Met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

- Eventueel bijkomende beperking: fysieke en/of mentale beperking, psychische en/of emotionele problemen, communicatieproblemen,…

- De maximumcapaciteit bedraagt 15 personen per dag

 

Activiteiten

 

Binnen de muren van Art-ID maken de cliënten kleurrijke wenskaarten en stijlvolle fotoboeken, die daarna ook verkocht worden. De cliënten leren voorts omgaan met een computer, koken hun eigen potje of doen aan houtbewerking. Door de aard van de activiteiten vinden de cliënten hun plaats in de maatschappij: zo gaan ze regelmatig winkelen, fietsen of iets drinken in de stad.

 

Werking

 

Dagcentrum Art-ID biedt de cliënten een zinvolle dagbesteding, zodat ze kunnen terugvallen op een vaste structuur. Dit heeft een positieve impact op de levenskwaliteit van de cliënten: de zelfredzaamheid neemt toe, het zelfbeeld wordt positiever, de lichamelijke en cognitieve vaardigheden ontwikkelen zich.

 

De cliënten doen wat ze kunnen, letterlijk en figuurlijk: wij stellen realistische doelen, rekening houdend met eventuele gedragsproblemen. Er is bovendien permanente en intensieve ondersteuning tijdens de dagdagelijkse bezigheden zoals eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan, … . Op deze manier bieden we een antwoord op elke individuele hulpvraag.

 

Infrastructuur

                                                                                                             

De infrastructuur is volledig toegankelijk en aangepast aan de noden van de cliënten. Dit kleinschalige project staat bekend om zijn huiselijke, vertrouwde sfeer.

 

Contactgegevens

 

Dagcentrum Elkon/Art-ID

Steenweg 3 unit 36

3540 Berbroek

Tel: 013 26 10 00

Clustermanager: Ann Putzeys

Adjunct-clustermanager: Ben Thijs